Versions, rareses i petits fracassos #1

by Gasion

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Compra el disc en format físic aquí:
  http://www.gasion.com/botiga

    €3.99 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Versions, rareses i petits fracassos #1 via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 2 days

    €6.99 EUR

   

 • Full Digital Discography

  Get all 5 Gasion releases available on Bandcamp and save 60%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Baró & Gasion EP, Cançó del fill petit, Versions, rareses i petits fracassos #1, Un Altre Ahir EP, and Les Cançons Urgents. , and , .

    €7.18 EUR or more (60% OFF)

   

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

about

Gravat a l’exili dels amants (Alpicat) durant el mes d’abril de 2013. Masteritzat a El Zulo (Almacelles). Txabi Àbrego toca la guitarra a “Preparatius inútils” i “L’excés brutal”. Ramon Godes toca la guitarra elèctrica i Meritxell Gené canta a “Com havíem somiat”. La portada és una obra d’ Ignasi Puente. Assessorament lingüístic: Joan-Josep Miracle. Contacte: jordigasion@gmail.com Produït per: Jordi Gasion

credits

released May 3, 2013

tags

license

all rights reserved

about

Gasion Alpicat, Spain

contact / help

Contact Gasion

Streaming and
Download help

Redeem code

Track Name: De Sants i De Costums
DE SANTS I DE COSTUMS - Quan encara era un costum anar a missa els diumenges, les sabates amb betum, sempre netes i lluentes. La mare de Déu anava de casa en casa dins d’una mena de capsa de fusta il·luminada. «Aneu en pau», deia el mossèn, i ens esperaven piruletes, que compràvem al davant de l’església amb deu pessetes. Mon pare no resava mai, o almenys jo mai el veia, però vaig créixer entre missals i un nen Jesús a les tauletes. Catecisme a les set; si eres bon noi, potser el diumenge, faries d’escolanet i cobraries cent pessetes. Feien cine al mateix lloc, també hi havia maquinetes, una taula de ping-pong i sants gravats a les vidrieres.
Track Name: Com Havíem Somiat (Leonard Cohen)
COM HAVÍEM SOMIAT (Leonard Cohen / Adaptació al català: J. Gasion) - De vegades em perdo mirant al passat, on sovint ens juràvem amor immortal. Tu vas seguir estimant-me i jo vaig dejunar i ara estic massa prim i el teu amor és car. Però sé per com m’has mirat, ho sé per com rius ballant, que avui tot anirà, anirà, com havíem somiat per un instant. Trio amb delicadesa les cambres on visc, hi ha petites finestres i poc més que un llit, tan sols una pregària i tauletes de nit, des d’on reso que tornis de nou per aquí. Però sé per com m’has mirat, ho sé per com rius ballant, que avui tot anirà, anirà, com havíem somiat per un instant. De vegades la veig despullant-se per a mi, és la dolça donzella, l’amor m’ho va dir, i mou el seu cos tan lliure i feliç. Si he de recordar-la, vull que sigui així. Però sé per com em va mirar, ho sé per com reia ballant, que avui tot anirà, anirà, com havíem somiat per un instant.
Track Name: De Mica En Mica (J.M.Serrat)
DE MICA EN MICA (Joan Manuel Serrat) - En aquell petit cafè on no hi volen entrar ni la llum del carrer ni la gent assenyada, vaig trobar el teu mirar, melangiós i llunyà, com la boira que neix al port de matinada. Et vaig prendre una mà i em vas seguir en la nit, com un gosset perdut que prega una carícia. Vas omplir de colors la tristor del meu llit, de vermells de capvespre i de verds de Galícia. I el meu racó va ser el teu racó també. Eres jove i bonica. Vaig començar jugant i et vaig anar estimant de mica en mica. Em vaig acostumar a poc a poc al teu nom, a la teva escalfor i a les teves paraules, al soroll del teu pas pujant els esglaons i a la teva manera de parar la taula. A l’olor de les teves mans que cada nit voltaven el meu cos com una fina gasa. Però tot es va ensorrar quan et vaig sentir dir: «Me’n vaig a buscar el sol. És molt fosca la casa.» «Ningú no m’està esperant. Gràcies per tot, Joan…» Eres jove i bonica. Se’n va anar de repent el que vaig anar perdent de mica en mica. Vaig sentir tant de fred aquelles nits d’estiu, vaig maleir mil cops la petita taverna. Quantes tardes he anat a dur el meu plor al riu… Quantes nits he passat en blanc, com la lluerna… Però em vaig acostumar també a viure tot sol, sense estripar els papers ni les fotografies. Si tinc fam menjo pa. Si tinc fred encenc foc i penso: «Si avui plou, demà farà bon dia.» I torno a anar al cafè i penso que potser tu eres jove i bonica. Però el temps ha anat passant i jo t’he anat oblidant de mica en mica.
Track Name: Les Velles Sabates (Em Trenques El Cor)
LES VELLES SABATES (Em trenques el cor) - Em trenques el cor, se’m torna la pell més dura, ja no hi ha revetlla als teus ulls. Tot sembla més lluny. Em busco de nou la vida, li perdo el respecte i em bull la sang adormida. Què volies, amor? Semblaves tan delicada… L’espai s’endinsava als teus ulls. No sé el que m’enduc, tampoc sé ben bé el que deixo. M’invento camins sense tu i ja no em perdo. Ja no ets la dama que tornava les coses més fàcils, ara ets el foc que ho crema tot. M’agradaria saber on guardes les velles sabates. M’agradaria saber per què sembles d’un altre.
Track Name: Tot El Que Sabem
TOT EL QUE SABEM - Ahir et feia por perdre tot allò que no tenies i ara fuig de tu tot el que ara et sobra. Ara ja saps de memòria tot allò que mai ens diuen, i ha arribat l’hora de dir tot el que sabem. Però ara no em preguntis per què hi ha tanta indiferència al carrer,
ara no em preguntis què mou el món, cal pensar que encara és la gent. Ara que has vist les cadenes que arrossegues, si et condemnes, a posar preu a cada un dels teus somnis.
Ara ja saps que les ombres, que projecten les pantalles, enlluernen i ensordeixen la veu interior. Però ara no em preguntis per què hi ha tanta indiferència al carrer, ara no em preguntis què mou el món, cal pensar que encara és la gent.
Track Name: Quedar amb tu
QUEDAR AMB TU (Agustí Busom)

Avui, he quedat amb tu
per fi, sortim a passejar
entre els lilàs
olorarem la mel.

Avui, fa un dia tan clar
el sol, és als teus cabells
avui, deixem preocupacions.

Avui, prendre'm un te amb gel
vora la platja, vora la mar
no vull pensar, deixem-nos du pel so.

Avui, mirem de ser tal com som
avui, espolsa't els malsons
avui, ens mirarem als ulls
avui, aprendre'm a cantar
cançons d'altres temps
molt més relaxats.

Avui, he quedat amb tu.
Track Name: L'Excés Brutal
L’EXCÉS BRUTAL - Als teus fills els educaran estranys, mentre tu lluitaràs per ser qui no volies. Pensaràs que tot té un preu i és just haver de malgastar el teu temps amb ‘tonteries’. Descafeïnat, light, baix en sal, som l’herència de l’excés brutal,de l’abundància. Estimaràs amb enveja i propietat i, quan vegis que no ets immortal, voldràs venjança.
Track Name: Preparatius Inútils
PREPARATIUS INÚTILS (Meritxell Nus / Jordi Gasion) - Perquè no has vingut hi ha un veler de sal que no sap on va i escup les onades. Tenia a punt els carrers amb balcons,
aquelles cançons que ens fan fer la sort, copes de vi tranquil, la calma justa de l’aigua en pau. Els ulls massa pintats, com l’ombra del demà. A punt, la vida per a tu, una barca per a dos, la mar. Amb vent, i sota un cel de sucre fi m’invento el dissabte que no hem tingut.